En skrivarhelg har varit

En helgs skrivande, Tärna Folkhögskola

”Vi träffas och skriver! Jag ger er olika övningar och verktyg för att komma igång och sedan låter vi processen rulla. Och under processens gång kommer känslor kanske att dyka upp, förbjudna känslor av att lyckas eller misslyckas, glädje eller sorg, och dessa känslor kommer vi faktiskt att titta på (om du vill det förstås)och jag kommer vara flexibel och öppen och nyfiken på vad det vara må som ligger och puttrar.
Allt med fokus på att hålla skrivandegrytan kokande! Och våra demoner får vi hitta ett konstruktivt förhållningssätt till, så att dom inte står utan berikar vårt skapande. Jag är gestaltterapeut och arbetar med såväl vuxna klienter, som i andra former med barn och unga med psykosociala svårigheter. Jag har gått en ettårig skrivarkurs samt en hel del kortare skrivarkurser och har ett aktivt skrivande i byrålådan. Jag har lett många kurser men är nybörjare vad det gäller att leda skrivarkurser.

Varmt välkommen, precis som du är!”

Kursen har nu varit. Det är den andra skrivarkursen jag lett, och jag tyckte det var underbart att följa och stötta deltagarna i deras processer.

Så här sa deltagarna efteråt:

Jag har aldrig berättat om sådana här saker förut, och jag tycker det är väldigt speciellt att jag kunnat lite på er. Jag trodde inte jag skulle kunna bli snäll mot mig själv, men nu vet jag att jag ska sluta vara  så hård mot mig.

Det har varit en fantastisk gemenskap, detta att kunna dela dom jobbiga ämnena, och att få  skriva och skriva! Jag märker verkligen hur mycket jag behöver det här öppna, kreativa utrymmet.

Så skönt att vi inte pratat alls om annan utgiven litteratur.

Jag märker min kropp efter de här två dagarna, det är speciellt, denna känsla i min kropp, att jag bor i den. Jag har nästan inte haft några prestationskrav på mig de här två dagarna och det är väldigt ovanligt för mig. Och det hör ihop med det här med kroppen.

Jag är nöjd med att ha vågat skriva känsliga saker och jag är stolt att jag konfronterat min rädsla och att jag vågat läsa egna texter högt.

En så tolerant miljö! En så fin inställning i rummet!

Det har varit fantastiskt! Jag känner inspiration, motivation. Jag är så  impad av allas mod, att jag och alla har vågat dela med sig, som en magisk grej!

En så bra stämning,  det har gått så lätt att säga saker, hela upplevelsen tar jag med mig och en stor känsla av ”Tack!”

Kommentarer stängda.